Facilitatortraining AH & ECIW-groepen faciliteren

Facilitatortraining - Basis

Attitudinal Healing (AH) gaat over het helen van je innerlijke houding. Het biedt je die mogelijkheid door het focussen op de 12 principes van AH, die voortkomen uit Een Cursus in Wonderen (ECIW). In een AH-groep herinneren we elkaar aan onze heelheid door onbevooroordeeld luisteren en delen.

Een Cursus in Wonderen is een zelfstudie gericht op het ervaren van innerlijk vrede. In het hele land komen groepen bijeen om daarover uit te wisselen.

De Facilitatortraining is bedoeld voor mensen die een AH- en/of ECIW-groep willen begeleiden of willen oefenen met het toepassen van het gedachtegoed in hun leven. Naast het praktisch oefenen in het begeleiden van een groep, gaan we in op de betekenis van de 12 principes en de 10 richtlijnen voor het werken in AH-groepen.

In AH-groepen wordt uitgewisseld met de focus op de principes en richtlijnen (uit ECIW) in relatie met het dagelijks leven. De manier waarop een ECIW-groep werkt kan verschillen. Als je als groep gezamenlijk de tekst leest, luistert en er niet over uitwisselt, valt er nauwelijks iets te faciliteren. Dat wil zeggen: als iedereen zich aan die afspraak houdt. Zodra er echter uitgewisseld wordt, verandert dat. Het kan gaan over ieders interpretatie van de tekst. Of over hoe iemand een bepaalde les zelf toepast in het leven.

De basisattitude vanuit de principes en richtlijnen van AH en de Cursus kunnen bijzonder behulpzaam zijn bij elke dialoog. Als je je deze attitude eigen maakt, zul je merken dat dit doorwerkt in het omgaan met anderen, zoals leerlingen in een klas, collega's, of met je partner, moeder, vader of kinderen. Dan wordt het een manier van in het leven staan.

Faciliteren betekent: het proces vergemakkelijken. Als facilitator wil je de bijeenkomst makkelijk maken en de gelegenheid geven op een ontspannen en open manier uit te wisselen over de Principes & Richtlijnen en/of over de Cursus,de inzichten hieruit en de invloed ervan in ons leven.

Specifieke aspecten van het faciliteren aan bod komen zoals:

Inbreng van specifieke vragen of situaties van deelnemers is van harte welkom bij deze dagen.

Facilitatortraining - Verdieping

Thema: Werkelijk behulpzaam zijn - 2 weekenden

Hoe kun je als facilitator werkelijk behulpzaam zijn? Lukt het je om vanuit een open houding te faciliteren, zonder je mening op te dringen? Kun je mensen vrij laten? Heb je respect voor ieders eigenheid? Zo ja, dan kan het zijn dat het faciliteren als werkelijk behulpzaam wordt ervaren.

Tijdens deze training onderzoek je het thema en oefen je (als je wilt) in faciliteren.

Facilitatortraining 2014Facilitatortraining 2013Facilitatortraining 2012Facilitatortraining 2011

Klik op bovenstaande foto's om de groepsfoto te vergroten.

Gecertificeerden Facilitatortraining, Douala Kameroen, april 2011
Gecertificeerden Facilitatortraining, Douala Kameroen, april 2011

Donderdag 28 november - zondag 1 december 2019
Elke dag van 10:00 - 17:00

Titel:4 daagse
Locatie:Els Thissen
Adres:Krekelstraat 6, 6285AR, Epen
Deelnamekosten:€ 365,- voor 4 dagen
Inclusief koffie, thee en vegetarische lunch.
Verblijfskosten:zonder verblijf.
elsthissen.nl © 2019 | privacyverklaring

Ga terug naar de startpagina Druk deze pagina af Ga terug naar het begin van de pagina

Els Thissen

 1. over
 2. agenda
 3. video's
  en foto's
 4. publicaties
 5. ...van hart
  tot hart...
 6. shop
 7. reacties