...meer leven met minder moeite...
Els Thissen

De kracht van het kiezen (AH)

De kracht van het kiezen

‘De kracht van het kiezen’ is de vertaling van het Attitudinal Healing workshop-serie ‘The Power to Choose’. Het is gebaseerd op de principes en richtlijnen van AH en wordt aangeboden in 12 thema’s. De bijeenkomsten hebben een vaste structuur en werkmateriaal per thema. De werkzaamheid van het programma wordt gemeten met behulp van start- en eindvragen.

Het Centrum voor Attitudinal Healing Nederland heeft deze vertaling tot stand gebracht, presenteert deze in Nederland en biedt kennismakingsdagen en Attitudinal Healing trainingen aan, in samenwerking met Centrum voor Miracles-Studies, voor het oefenen in Attitudinal Healing en het gebruik van het programma.

De thema’s van de workshop-serie zijn:

 • Het versterken van de onderlinge band
 • Erbij horen
 • Zelfexpressie
 • Liefde en zorg
 • Respect
 • Veranderingen accepteren
 • Je bron van kijken kiezen
 • Keuzes tijdens moeilijkheden (Geweld)
 • Pesten. Aanvullende oefeningen
 • Vertrouwen
 • Verder gaan
 • Feest!

Het programma — gebaseerd op de filosofie van de principes van Attitudinal Healing — ondersteunt deelnemers om hun innerlijke potentieel aan te boren. In ‘De kracht van het kiezen’ verbinden deelnemers zich met hun innerlijke mogelijkheden en hun aangeboren intelligentie om zo liefde, vrede en geluk te ervaren in plaats van stress, angst of enig ander gevoel dat een obstakel vormt voor een bevredigend leven. Het laten gaan van angst is genezen. En waar we onze eigen angsten laten gaan helpen we om elkaar te helen, en samen helen we de wereld.

Zodra er nieuwe data bekend zijn worden ze hier opgenomen.

Deel jouw ervaring

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

8 reacties

 1. Maritz Miltenburg

  Lieve Els,
  12 bijeenkomsten met uitdagende, herkenbare thema’s die om verdieping vragen, al zo lang ik rondloop. Met jou aan het roer, jouw interpretaties, jouw no nonsens benadering, resoluut, praktisch, verhelderend: “ga het doen, of niet en voel je vrij!” Het komt zonder omweg binnen en het maakt me blij. Het geeft me het gevoel: ‘het kan, het is te doen!’ Het nodigt echt uit er mee aan de slag te gaan, zo waardevol.
  Ik vond de gelegenheid die je bood, met mede cursisten te werken, heel bijzonder en vaak ontroerend door de openheid en het vertrouwen, waarbij iedereen, zonder terughouding, bereid was zich te laten zien. Het voelde zo dichtbij en vertrouwt. Ik mis ze, zou het er nog wel eens even willen hebben, zoiets.
  Dank aan jou en allen voor de inspirerende boodschappen, die me uitnodigen dit onderweg zijn vol vertrouwen te vervolgen.

  Lieve Anja, stille kracht op de achtergrond, ook jij heel erg veel dank. Ik kijk uit naar een dergelijke herhaling ook graag in jullie Zoom kamer, want hoe prachtig Limburg ook is, toch een beetje ver weg om even langs te komen.
  Een allerliefste groet Maritz Miltenburg.

 2. 12 verhelderende en bevrijdende online bijeenkomsten waar ik met plezier aan heb meegedaan. De laatste bijeenkomst heette FEEST maar dat vond ik eigenlijk alle bijeenkomsten! Inzichten, verbinding, humor, tranen, ontroering en lichtheid, alles wat langs kwam was welkom. Dank je wel Els en alle deelnemers voor het samen onderweg zijn, het was een prachtige reis. De principes van Attutudinal Healing blijven voor mij telkens verdiepend en inspirerend en ik verheug me dan ook nu al op de volgende serie van deze workshop in september! Tot dan voor wie er bij is! 💞

  1. Joanna

   Fijne leerzame online bijeenkomsten met een lach en een traan.
   Warme uitnodigende energie. Els laat op verhelderende wijze aan de hand van haar kennis van oa Attitudinal Healing én een Cursus In Wonderen zien dat er een andere manier van denken is aan te leren. Super mooi om erbij te hebben kunnen zijn.

 3. Gertie

  Vorige week de laatste online les gehad. Ik heb bij de eindvragen menig kruisje naar de positievere kant kunnen verzetten. Zó Dankbaar voor die met humor gebrachte Inzichten van Els, Geweldig. Merk in het dagelijks leven bewuster naar het totaal plaatje kan kijken, meer afstand kan nemen en het vooral niet persoonlijk meer maak. Af en toe naar de YouTube filmpjes van Els kijken om de stem weer te horen en bij de les te blijven. Alle half genoteerde one-liners die ik tijdens de les heb opgeschreven nog ordenen om verder in laten zakken, daarnaast boek op veel plaatsen onderstrepen. Zo creëert Els bij menigeen een ‘Nieuw Levensvisie.’ Zo voelt het voor mij. Els nogmaals; Dank je Wel.

 4. Judette

  Vandaag de laatste online bijeenkomst gehad van “De kracht van het kiezen”. Wat een ongelooflijke mooie reis hebben we met elkaar gemaakt. Ik moest er elke twee weken vroeg mijn bed vooruit omdat ik op Bonaire woon, maar dat was het absoluut waard. Ik ben in de 12 bijeenkomsten aan het denken gezet over mijn overtuigingen, mijn kracht om te veranderen en de 12 AH principes. Ik heb de stem van Els in mijn hoofd en hoor met regelmaat: ” Is dat zo, is dat waar en kunnen we zeker weten dat het waar is?”. Alleen dat zinnetje geeft zo’n bevrijdend perspectief, dank daarvoor aan Els en alle deelnemers van de groep.

 5. Astrid

  Ik volg de online versie van ” De kracht van het kiezen”, en ervaar; dat zelf via het scherm een stille verbinding tot stand is gekomen met de deelnemers. Het open kunnen praten , zonder dat je in de verdediging hoeft te schieten. Luisteren en stil zijn afgewisseld met de humor van Els en haar reageren. In mijn dagelijks leven probeer ik vanuit ” de kracht van het kiezen” te leven. Steeds vaker overvalt me een geluksgevoel, dat geeft me het vertrouwen dat het leven zich ontvouwt op een manier die bij mij past.

 6. Jan Hogendijk

  Er was een vast programma voor de cursus attitudinal healing, met een map met 12 onderwerpen die alle deelnemers aan het begin kregen. Els volgde dit programma wel globaal maar niet in alle details, en daardoor was er ruimte voor wat bij de deelnemers opkwam. Meteen in het begin had ik daardoor al het gevoel dat we als groep in een stroom terecht kwamen.
  In de verschillende werkvormen werd intensief naar elkaar geluisterd en met elkaar gewerkt, maar meestal zonder reacties of adviezen omdat het de bedoeling is dat iedereen uiteindelijk de antwoorden in zichzelf vindt. Hierdoor gingen we met zijn allen de diepte in. Het hielp ook dat Nicole en Resie al veel ervaring met attitudinal healing hadden. Het hele programma werd door Els begeleid, soms met opstellingen. Een deel van haar lesmethode is dat ze bepaalde essentiële zaken in ‘one-liners’ herhaalt. Bij mij valt dan soms na een heleboel keer het kwartje. Ik ben geen student van de ‘cursus in wonderen’ maar dat doet er bij de aanpak van Els helemaal niet toe.
  Het meest bevrijdende dat ik in de weekend geleerd heb heeft te maken met vergeving. Verdragen en accepteren dat anderen gedaan hebben wat zij gedaan hebben en dat de situatie is zoals zij is. Nog belangrijker, mezelf vergeven dat ik de dingen gedaan heb zoals ik ze gedaan heb, en me daarover niet schuldig voelen.
  Ik heb ook een diepere laag in mijzelf gezien waarin er niets te vergeven valt en alleen onschuld is. Vanuit die diepere laag is het mogelijk om dingen die mij overkomen niet persoonlijk op te nemen en toeschouwer te worden van mijn eigen leven. Dat is boeiend om mee te oefenen, en het maakt me sterk.
  Elke dag een heerlijke warme lunch (gemaakt door Anja en Anna), en elk weekend overnachten in een schitterende omgeving in Zuid Limburg. Alles bij elkaar was de cursus “attitudinal healing” een unieke ervaring.

 7. Mieke

  In het voorjaar van 2019 heb ik meegedaan met een cursus van 4 weekenden “de kracht van het kiezen”. Heel dankbaar voor de investering die ik samen met mijn partner heb kunnen doen: een fantastische reis naar mijzelf, deze weekenden. Er kwam het laatste weekend een beeld naar boven over de ervaringen van deze cursus: een gereedschapskist, niet zwaar, maar heel dierbaar en kostbaar, eigenlijk een schatkistje. Een gereedschapskist waarmee ik toegerust ben en met veel meer rust en vertrouwen in het leven kan staan. Thema in de weekenden was o.a.: toe-eigenen van mijn projecties en het onderzoeken van mijn oordelen. Wat gebeurt er tussen de ander en mij als ik oordeel? Het is een belangrijke stap in het helder worden die ik wil maken. Kernpunt in de weekenden was ook het oefenen van luisteren, naar elkaar in kleine groepjes, zonder oordeel, zonder interrumperen. Els is goed in het inzetten van verschillende werkvormen die mij naar mijn gevoel brengen. Deze nodigden uit tot verdieping en verbinding van de deelnemers. Els overtuigt mij door zelf alles onverschrokken aan te kijken; zij leeft het vóór. Zij is mij nabij door steeds weer op een heldere en humorvolle manier uitleg te willen geven. Uitleg over thema’s als eenheid en dualiteit. Een onvoorwaardelijk “ja”, waarna er soms ook een “nee” nodig is.