...meer leven met minder moeite...
Els Thissen

Interactieve lezing over ECIW

Interactieve lezing over Een Cursus in Wonderen

In de interactieve lezingen, met als basis Een Cursus in Wonderen, staan verschillende thema’s uit de Cursus centraal. Aan de orde komen onderwerpen als vergeving; illusies; zonde; schuld; schuldeloosheid; oordelen; projectie; heelheid.

Eigen beelden worden naast dat wat de Cursus daarover zegt gelegd en bekeken op houdbaarheid. Een wonder, zegt de Cursus, is een omslag in waarneming, namelijk van angst naar liefde. Tijdens de bijeenkomsten kun je ervaringen en eigen kwesties inbrengen. Je kunt en mag je bewust worden van de onveranderlijke, eeuwige en eenduidige waarheid, waarin de vrede van God besloten ligt.

Data

 • Datum: Zondag 29 mei 2022.
 • Tijd: 14:00 – 15:30 uur te Antwerpen
 • Locatie: Kerk de Verrezen Heer, Berchemstadionstraat 8, 2600 Berchem (bij Antwerpen)
 • Thema: Vergeef en je bent vrij

Vergeef en je bent vrij. Bijna niet te geloven en toch zo simpel. Zo werkt het omdat jij altijd deelt in wat je geeft. Je vindt vrede door totale vergeving (vgl T1.VI.1:1). Vergeving zonder terughouding, zonder ‘ja maar…’ en zonder uitzonderingen.

Door af te zien van elk oordeel, door totale vergeving, geef je oneindige vrede. Wie vergeven heeft weet dat het verleden voorbij is en dat alles volbracht is tot op dit moment. Dat geeft je de ruimte om voorbij illusies te kijken en volkomen onschuld te herkennen. Gun jezelf het cadeau dat vergeving in zich draagt, namelijk vrede, vrijheid, liefde en een diepe verbondenheid. Of niet natuurlijk…

Aanmelden niet nodig. Voor meer informatie kijk op de site van ECIW-Vlaanderen


Zodra meer data bekend zijn worden ze hier opgenomen


De Cursus zelf zegt het als volgt:

Niets werkelijks kan bedreigd worden.
Niets onwerkelijks bestaat.
Hierin ligt de vrede van God.

Deel jouw ervaring

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 reacties

 1. T

  Afgelopen zondag kreeg ik de gelegenheid om tijdens de ontmoetingsdag mijn verhaal te doen over mijn dochter. De situatie leek uitzichtloos en het enige wat restte was: het laten…
  Tot mijn verbazing kreeg ik de volgende dag in de middag telefoon van mijn dochter; voor mij een wonder!
  Heel graag wil ik mijn blijdschap delen. Er is nog een weg te gaan, maar er is ruimte. Een prachtig antwoord op een weerstandloos ja.
  Dank dat ik de gelegenheid kreeg om mij uit te spreken en daarin gehoord te worden. Het heeft me veel gegeven, rust en blijdschap.
  Warme groet,

 2. MW

  Ik was bij uw lezing. Graag wil ik u nogmaals via deze weg bedanken voor uw hulp. Ik vond het heel spannend om voor zo’n grote groep te staan. Ik ben echter blij dat ik het gedaan heb en ik heb echt gevoeld wat u bedoelde. Op weg naar huis voelde ik me opgelucht en vrijer. Ik ga toepassen wat u gezegd heeft en laat weten hoe het gaat met mijn dochter en mezelf. Ik ben blij u ontmoet te hebben.
  Hartelijk dank