...meer leven met minder moeite...
Els Thissen

AH & ECIW Masterclass

AH & ECIW Masterclass: De 4 vragen

Bij sterke overtuigingen/concepten stelt Els vaak 4 vragen aan de deelnemer, waarna een omkering van de overtuiging volgt. De vragen zijn: Is het waar wat je gelooft? Kun je zeker weten dat het waar is? Hoe leef je als je dat gelooft? Wie zou je zijn, hoe zou je leven als je dit niet kon geloven? Keer de oorspronkelijke gedachte om!
Bovenstaande vragen zijn van Byron Katie.

Deze vragen hebben ook hun bron in ECIW zoals je hieronder kunt zien.

 • Het is niet nodig te zoeken naar wat ‘waar’ is maar wel naar wat onwaar is (T16.IV.6:2).
 • Van niets wat je waarneemt ken jij de betekenis. Niet één gedachte die je eropna houdt is volkomen waar. Door dit te erkennen maak je een doortastend begin (T11.VIII.3:1-3).
 • De stappen naar de chaos volgen inderdaad keurig uit hun uitgangspunt. Elk is een andere vorm in de voortzetting van de omkering van de waarheid, en voert nog dieper de verschrikking in en van de waarheid weg (T23.II.21:3-4).
 • Verlossing kan worden gezien als niets meer dan de uitweg uit concepten (T31.V.14:3).
 • Een wonder keert de waarneming om die voorheen op z’n kop stond, en maakt aldus een eind aan de vreemde vervormingen die zich manifesteerden (WdII.13.2:3).

Data

Zodra gepland worden ze hier opgenomen

Deel jouw ervaring

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 reacties

 1. Fernand Pierre van Os

  Op 8 februari nam ik samen met mijn lieve vrouw Jeanette deel aan de masterclass van de 4 vragen. Ik heb het ervaren als een zeer leerzame dag. Ik ervaar het altijd als bijzonder prettig dat Els de eigenschap bezit om belangrijke onderwerpen op een soms zeer grappige wijze te brengen, waardoor de confrontatie met jezelf door mij als minder confronterend wordt ervaren. Zoals ik gewend ben van haar was alles zeer goed verzorgd. Het is zeker niet de laatste keer geweest dat ik graag van haar wijsheid leer.

 2. Suzan Muller

  Het was een mooie workshop dag m.b.t. de 4 vragen. Ik was er samen mijn dochter Kersten wat sowieso al mooi is, als je dat samen kunt beleven en delen. Het gelijk in de praktijk brengen is heel fijn. En dat ik dat samen met mijn dochter thuis weer kan oefenen is ook top. Het blijft lastig toepassen als je “zelf in je cocon met iets zit” dus altijd handig om steeds maar weer te oefenen oefenen oefenen. Bedankt!
  Hgr. Suzan

 3. Patricia G

  Lieve Els en Anja,
  De 4 vragen van Byron Katie waren een echt weer een Eye-opener. Wat ik heel fijn vond aan deze dag, was dat we er meteen praktisch mee aan het werk konden gaan. In de grote groep ervaringen delen en met de vragen werken, waardoor Els meteen de uitlag gaf en de verdieping. In de kleine groepjes werken was ook heel verhelderend en goed. Het heeft mij veel inzicht gegeven. Ik heb het in mijn eigen coachingswerk met Choose Again meteen toegepast! Veel dank. Lieve groet Patricia – Zutphen