Het werk van Els Thissen

Free Hugs / Gratis Omarming

Misschien hebt u er al van gehoord. Het gaat over de wereld en nu ook over Nederland. Begonnen door Juan Mann in Sydney, Australië, verovert de 'Free Hugs Campaign' werelddeel voor werelddeel, land voor land.

Het begon met Juans vertrek van Londen naar Sydney, omdat in Londen de wereld voor hem op de kop stond. Hij wilde naar zijn thuisland Australië. Daar aangekomen was er niemand die hem verwelkomde, niemand die hem verwachtte, geen thuis om naar terug te keren. Een koffer met kleren was het enige dat hij had. Terwijl hij in de aankomsthal van het vliegveld stond zag hij hoe reizigers werden verwelkomd door vrienden en familie. Met open armen, lachende gezichten, elkaar omarmend en samen plezier hebbend. Juan wilde dat er ook voor hem iemand zou staan die blij zou zijn hem te zien, hem toe zou lachen en zou omarmen.

Hij greep een stuk karton en een stift en schreef aan twee kanten op het bord: Free Hugs. Daarmee ging hij op de drukste plaats in de aankomsthal staan. Na ongeveer 15 minuten werd hij op zijn schouder getikt en vertelde een vrouw hem dat haar hond die ochtend was dood gegaan. En dat het precies één jaar geleden was dat haar dochter op die ochtend was verongelukt bij een auto-ongeluk. En dat ze precies op dit moment, nu ze zich alleen op de wereld voelde, behoefte had aan een omarming. Juan omarmde de vrouw. Toen ze wegliep glimlachte ze. Juan Mann wil naar buiten reiken, mensen omhelzen en daarmee hun leven makkelijker maken, het leven verlichten.

Jerry Jampolsky schrijft in zijn boeken: is er iets dat je graag wilt, geef het dan zelf! Door het te geven zul je het ontvangen.

Voelt u zich aangesproken?

Kijk dan naar het filmpje op de website van Juan Mann op www.freehugscampaign.org dat al de verbazingwekkende hoeveelheid van 16.693.420 (februari 2007) maal bekeken is.

Het kan zijn dat u vervolgens een stuk karton grijpt en er FREE HUGS - GRATIS OMARMING opschrijft en ermee de straat opgaat in uw stad of dorp. Uit eigen ervaring kan ik u zeggen dat u er waarschijnlijk een geweldige tijd aan beleeft.

elsthissen.nl © 2021 | privacyverklaring

Ga terug naar de startpagina Druk deze pagina af Ga terug naar het begin van de pagina

Els Thissen

 1. over
 2. agenda
 3. video's
  en foto's
 4. publicaties
 5. ...van hart
  tot hart...
 6. shop
 7. reacties