Els Thissen

Facilitatortraining ‘Werkelijk behulpzaam zijn’

Facilitatortraining ‘Werkelijk behulpzaam zijn’

Hoe kun je als facilitator werkelijk behulpzaam zijn? Lukt het je om vanuit een open houding te faciliteren, zonder je mening op te dringen? Kun je mensen vrij laten? Heb je respect voor ieders eigenheid? Zo ja, dan kan het zijn dat het faciliteren als werkelijk behulpzaam wordt ervaren.

Tijdens deze training onderzoek je het thema en oefen je (als je wilt) in faciliteren.

Voor wie

Deze training is bedoeld voor iedereen die de Basis Facilitatortraining heeft gevolgd en zich verder wil verdiepen in de kunst van het faciliteren van AH en ECIW-groepen.

Data 2023

Donderdag 12 t/m zondag 15 oktober 2023

Deelnamekosten: € 480,- / inclusief lunch en cursusmateriaal.

Deel jouw ervaring

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties

 1. Marie-José Mulder

  Lieve Els en Anja
  Het was een​ ​waar feest om deel te nemen aan de workshop ​’​werkelijk behulpzaam zijn​’. Om te mogen ervaren wat ware liefde is voor mij​,​ is het een schakelaar omzetten voorbij het lichaam en ego​ ​waar geen oordeel of dualiteit is​,​ ​alleen liefde en zijn. Vanuit deze positie vertrekken​d​ is er geen oordeel​, ​alleen openheid en liefde​. Daar vind​t​ voor mij de stroming plaats om gewoon liefde te zijn en werkelijk behulpzaam. Ook de humor was een waar feest en heel herkenbaar voor mij​.​ ​H​et ontlucht​,​ geeft licht op situaties als ik even vergeet mijn schakelaar om te zetten.
  Lieve groeten​,
  Marie​-​José Mulder​, mei 2016​”

 2. Jack Jansen

  De training ‘werkelijk behulpzaam zijn’ was weer een warm bad. De herkenning hoe simpel ‘helpen’ eigenlijk is, maakt meteen ook duidelijk hoe lastig het in de dagelijkse praktijk is. Al die ‘stemmetjes’ die ons uit ons ‘midden’ trekken, iets van iets of iemand vinden, emoties of veroordelingen oproepen om vervolgens onevenwichtig in de situatie te zijn. Het ontrafelen van dit terugkerende patroon, blijft terugkerende aandacht vragen. Ik vind rust in de wijze woorden van Els, wetende dat we allemaal ons best doen en het er vaak simpelweg niet uitziet. En ook dat maakt niets uit. Het komt en het gaat totdat het niet meer komt en al helemaal niet meer gaat.
  Dank je wel weer Els en Anja.