Els Thissen

Familie- & Systeemopstellingen – training

Familie- & Systeemopstellingen – training

Het opstellingenwerk van Els Thissen wordt gedragen door het gedachtegoed van Een Cursus in Wonderen en Attitudinal Healing. Heelheid, eenheid en liefde zijn leidende principes. Door hardnekkige patronen kan het contact daarmee verstoord zijn. Tijdens een opstelling krijg je zicht op de patronen en dynamiek die werkzaam is. Scheve familie- en gezinsverhoudingen kunnen rechtgezet worden, vermeende schuld ontmanteld en eigen zeggenschap herwonnen. Ook kunnen relaties zoals die met het lichaam, een ziekte, een eigenschap of een instelling onderwerp van een opstelling zijn.

Kijk voor een verdere beschrijving van het opstellingenwerk bij Familie- & Systeemopstellingen

Als je je aangesproken voelt door het opstellingenwerk van Els Thissen, en je wilt je bekwamen in deze wijze van het begeleiden van opstellingen, kun je een training volgen om dat te leren.

Training 2022-2023

Voor de vijfde keer bieden we het 2-jarig traject Training Familie- & Systeemopstellingen aan. De training bestaat uit een BASISJAAR en een VERDIEPINGSJAAR. Elk jaar vier weekenden, samen dus acht weekenden. Overweeg je de training te gaan doen dan is het behulpzaam als je bekend bent met het opstellingenwerk van Els, bijvoorbeeld door een familieopstellingen workshop te hebben gevolgd bij Els. Wil je meer informatie over de training, vraag die dan aan via het contactformulier.

Basisjaar 2022

Het BASISJAAR staat open voor iedereen die met helderheid en vanuit vrijheid opstellingen wil begeleiden. De thema’s zijn:

 • Introductiegesprek & ‘het beeld zien’
 • Basisinterventies
 • Individuele opstellingen
 • Afsluiting van het basisjaar door middel van Basis-eindopstellingen

Data basisjaar

 • 22 & 23 januari
 • 9 & 10 april
 • 18 & 19 juni
 • 17 & 18 september

De training Basisjaar is van start gegaan en aanmelden is niet meer mogelijk.


Verdiepingsjaar 2023

Het VERDIEPINGSJAAR start in 2023 en staat open voor mensen die het BASISJAAR hebben afgerond, of eerder een certificaat bij Els Thissen hebben behaald.

De thema’s zijn:

 • Familie – Ouders & Kinderen & samengestelde gezinnen
 • Ziekte en gezondheid
 • Bedrijfsopstellingen
 • Afsluiting van de VERDIEPING door middel van Verdiepings-eindopstellingen

Data verdiepingsjaar

 • 21 & 22 januari
 • 15 & 16 april
 • 17 & 18 juni
 • 16 & 17 september.

Deelnamekosten: VERDIEPINGSJAAR 2023 – 4 weekenden: € 1.095,-

Inclusief:

 • 1 x per jaar een individueel gesprek met Els van 1,5 uur of online 1 uur
 • Deelname aan een oefengroep
 • Koffie, thee en vegetarisch lunch

Wetenschapper Jan Hogendijk en Els Thissen spreken vanuit hun ervaring en de wetenschap over ‘niet-weten’ versus ‘weten, het wetend- of helend veld. En familieopstellingen begeleiden vanuit het lege midden.

Deel jouw ervaring

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 reacties

 1. Nida Zegers

  Wat een prachtige reis heb ik de afgelopen twee jaar gemaakt met mijn deelname aan de training familieopstelingen. Een innerlijke reis waarmee ik me steeds meer verbonden ging voelen met wie ik diep van binnen ben. Samen met een hele mooie groep deelnemers leerde we van en met elkaar, konden we huilen, lachen, ontdekken, leren en genieten van alles wat voorbij kwam. Dankzij Els haar wijsheid, haar compassie, haar humor en de veilige omgeving die zij weet te bewerkstelligen is het een reis geweest om nooit te vergeten. En dan nu van leerling naar zelf de wereld in stappen en aan de slag te gaan. Laat ik tot slot niet vergeten dat het iedere keer weer een feest was als Anja en Anna een heerlijke maaltijd serveerde.

 2. Nida Zegers

  Het eerste jaar familieopstellingen afgelopen weekend afgerond. Wat een bijzonder jaar is dit geweest. In een veilige omgeving leren dat alles er mag zijn, ieder mens heel is en alles liefdevol kan worden benaderd. wat valt er veel van jezelf te leren wanneer je vanuit liefde werkt. een jaar waarvan ik niet kon bevroeden dat er nog zoveel in mij was om los te laten, te verwerken en er anders tegen aan te kijken. ik ben diep onder de indruk van de wijze waarop Els haar wijsheid en liefde inzet, en natuurlijk van de heerlijke altijd weer verrassende maaltijden van Anja en Anne. Verheug me heel erg op het 2e jaar.

 3. Wim

  Twee weken geleden het verdiepingsjaar Familieopstellingen afgerond. Zo mooi om deze training bij Els te volgen. Vanaf het allereerste moment tot aan de afsluiting mogen genieten van haar vakmanschap en wijsheid. De intervisie, de extra dagen, de literatuur en de opstellingen zelf: een grote inspiratie om te ontdekken waar het in essentie om gaat. Als de liefde spreekt zingt het hart. Ik kijk uit naar een volgende ontmoeting.
  Wim