Els Thissen

Familie- & Systeemopstelling

Familie- & Systeemopstellingen

Bij familie- & systeemopstellingen met Els Thissen, wordt het opstellingenwerk gedragen door het gedachtegoed van Een Cursus in Wonderen en Attitudinal Healing. Heelheid, eenheid en liefde zijn leidende principes. Door hardnekkige patronen kan het contact daarmee verstoord zijn. Tijdens een opstelling krijg je zicht op de patronen en dynamiek die werkzaam zijn. Scheve familie- en gezinsverhoudingen kunnen rechtgezet worden, vermeende schuld ontmanteld en eigen zeggenschap herwonnen. Ook kunnen relaties zoals die met het lichaam, een ziekte, een eigenschap of een instelling onderwerp van een opstelling zijn.

Een Cursus in Wonderen zegt dat we de dingen op de kop zien en nodigt ons uit onze projecties terug te halen. Als op mentaal niveau een inzicht is gerezen, kan het feitelijke opstellingenwerk dit inzicht helpen verinnerlijken, zodat het ook op andere niveaus ervaren kan worden. We zien dat door simpele interventies de onderstroom van liefde, heelheid en eenheid, die altijd bij iedereen aanwezig is, weer herkend en ervaren kan worden.

Een opstelling is een werkzaam instrument om eigen kracht te ervaren en (weer) stuurvrouw/man van het eigen leven te worden.

 • Het geeft de mogelijkheid een duidelijk ‘Ja’ en ‘Nee’ te voelen en dit naar buiten toe uit te dragen.
 • Het kan ervaren worden alsof de ‘misbruikte of verwarde’ relatie met terugwerkende kracht opschoont.
 • Het geeft helderheid in relaties in het NU.
 • De doorwerking van de verhulde, afhankelijk makende patronen kunnen herkend en omgezet worden, als dat gewenst wordt.

Bij het begeleiden van opstellingen, werk ik vanuit de volgende principes:

 • Iedereen hoort erbij; niemand wordt uitgesloten of uitgestoten.
 • Iedereen draagt zijn eigen leven, lot en verantwoordelijkheid.
 • Je wordt uitgenodigd te stoppen met dragen wat niet bij jou, maar bij anderen hoort.
 • Onvoorwaardelijke liefde is de drijvende kracht in alle relaties.
 • Liefde in misbruikte vorm, zorgt voor verwarring en pijn.
 • Het leven in de dualiteit kent een ‘Ja’ en een ‘Nee’.
 • Iedereen is heel, ongeacht wat haar/hem is overkomen.

Er is geen voorkennis nodig. De bereidheid deel te nemen is voldoende.


2-daagse – maximaal 18 deelnemers

2-daagse: zat. 1 & zon. 2 juni 2024 – € 230 – VOL – aanmelden voor de wachtlijst kan wel

2-daagse: zat. 29 & zon. 30 juni 2024 – € 230 – VOL – aanmelden voor de wachtlijst kan wel

2-daagse: zat. 31 aug & zon. 1 sept 2024 – € 230 – VOL – aanmelden voor de wachtlijst kan wel

2-daagse: zat. 28 & zon. 29 sept 2024 – € 230 – VOL – aanmelden voor de wachtlijst kan wel

2-daagse: zat. 19 & zon. 20 okt 2024 – € 230 – VOL – aanmelden voor de wachtlijst kan wel

2-daagse: zat. 7 & zon. 8 dec 2024 – € 230 – VOL – aanmelden voor de wachtlijst kan wel

Locatie: Epen, dagelijks van 10:00 tot 17:00 uur.


Bij aanmelding voor een dag familie- en systeemopstellingen kun je je wens voor het doen van een opstelling kenbaar maken. Voor een aantal deelnemers kunnen we een opstelling doen. Zowel voor de mensen voor wie we een opstelling doen, alsook voor representanten en toeschouwers geldt dat de workshop voor de meesten als een inspirerende, verhelderende en helende dag wordt ervaren.

Bij aanmelding voor een 2-daagse workshop Familie- en Systeemopstellingen (maximaal 18 deelnemers) is de kans dat je een opstelling krijgt groter dan bij een 1-daagse workshop.

Voor de liefhebber van Een Cursus in Wonderen: In les 137 zegt de Cursus: ‘Wanneer ik genezen word, word ik niet alleen genezen. … Ziekte is isolatie. … Genezing is vrijheid. … En wanneer jij jezelf laat genezen, zie je al degenen om je heen, of die in je denkgeest opkomen, of met wie jij in aanraking komt, of wie geen contact met je schijnen te hebben, samen met jou genezen.’


In onderstaande film krijg je een korte uitleg over familie- & systeemopstellingen.

Deel jouw ervaring

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

51 reacties

 1. Bram de Volder

  Heel veel dank voor het fijne en verhelderende weekend! Bijzonder hoeveel er verschuift en verandert, “gewoon” door innerlijk los te laten. Het is een bijzondere ervaring hoe o.a. de principes uit de Cursus in Wonderen via de opstellingen zo lekker concreet en praktisch toepasbaar worden, direct leidend tot een meer vrede-volle ervaring en daarmee écht van waarde zijn. Dankjewel Els en Anja voor de liefde waarmee jullie je werk doen! Veel groetjes uit Maastricht!

 2. Anneke

  Afgelopen weekend familie opstellingen bij Els gedaan. Zo fijn om emoties te kunnen laten stromen. Ik voel me lichter, opgeruimder en tintelend. Zowel mijn eigen opstelling als die van mede cursisten gaven me veel inzichten.
  Dankjewel Els voor het vertrouwen dat je geeft, de heldere inzichten en de fijne begeleiding. En Anja, dankjewel voor je heerlijke lunch en aanwezigheid. Alles bij elkaar voelt het gedragen door liefde 🙏🏻

 3. Marieke Westerhof

  Afgelopen weekend ontzettend opgeschoond van binnen. Wat een heldere en liefdevolle begeleiding door Els. Telkens liet het veld weer zien in de onderstroom wat er gaande is en kon er onder begeleiding van de duikmeester ontward worden. Wat mij betreft next level opstellen. Ook heel erg gelachen en genoten van de heerlijke lunch en lekkere koekjes. Dankjewel Els & Anja en Resie & Nicole!

 4. Lieselotte Post

  mijn ervaring van het afgelopen weekend familie opstellingen is dat ik uit de verhalen, het drama, de emoties en de angst ben gestapt en alles nu veel helderder zie.
  ik heb veel geleerd van alle andere opstelling en van die van mijzelf, het was een intensief en leerzaam weekend en ben dankbaar dat ik gegaan ben 😊

 5. Erica van den Oever

  De wonderlijke wereld van gezinsdynamieken en polariteiten openbaarde zich afgelopen weekend in een serie aan opstellingen. Dankjewel medecursisten en Els voor de waardevolle inzichten die ik meeneem in mijn hart en waarvan ik het effect graag koester.

 6. Ron Bissels

  Prachtig hoe ieder in de groep zich kwetsbaar durft op te stellen en hoe veilig dat is door de professionele en menselijke leiding van Els. Mooie momenten, veel geleerd, door zowel mijn eigen opstelling als die voor anderen. Dank! Ron