Els Thissen

Familie- & Systeemopstelling

Familie- & Systeemopstellingen

Bij familie- & systeemopstellingen met Els Thissen, wordt het opstellingenwerk gedragen door het gedachtegoed van Een Cursus in Wonderen en Attitudinal Healing. Heelheid, eenheid en liefde zijn leidende principes. Door hardnekkige patronen kan het contact daarmee verstoord zijn. Tijdens een opstelling krijg je zicht op de patronen en dynamiek die werkzaam zijn. Scheve familie- en gezinsverhoudingen kunnen rechtgezet worden, vermeende schuld ontmanteld en eigen zeggenschap herwonnen. Ook kunnen relaties zoals die met het lichaam, een ziekte, een eigenschap of een instelling onderwerp van een opstelling zijn.

Een Cursus in Wonderen zegt dat we de dingen op de kop zien en nodigt ons uit onze projecties terug te halen. Als op mentaal niveau een inzicht is gerezen, kan het feitelijke opstellingenwerk dit inzicht helpen verinnerlijken, zodat het ook op andere niveaus ervaren kan worden. We zien dat door simpele interventies de onderstroom van liefde, heelheid en eenheid, die altijd bij iedereen aanwezig is, weer herkend en ervaren kan worden.

Een opstelling is een werkzaam instrument om eigen kracht te ervaren en (weer) stuurvrouw/man van het eigen leven te worden.

 • Het geeft de mogelijkheid een duidelijk ‘Ja’ en ‘Nee’ te voelen en dit naar buiten toe uit te dragen.
 • Het kan ervaren worden alsof de ‘misbruikte of verwarde’ relatie met terugwerkende kracht opschoont.
 • Het geeft helderheid in relaties in het NU.
 • De doorwerking van de verhulde, afhankelijk makende patronen kunnen herkend en omgezet worden, als dat gewenst wordt.

Bij het begeleiden van opstellingen, werk ik vanuit de volgende principes:

 • Iedereen hoort erbij; niemand wordt uitgesloten of uitgestoten.
 • Iedereen draagt zijn eigen leven, lot en verantwoordelijkheid.
 • Je wordt uitgenodigd te stoppen met dragen wat niet bij jou, maar bij anderen hoort.
 • Onvoorwaardelijke liefde is de drijvende kracht in alle relaties.
 • Liefde in misbruikte vorm, zorgt voor verwarring en pijn.
 • Het leven in de dualiteit kent een ‘Ja’ en een ‘Nee’.
 • Iedereen is heel, ongeacht wat haar/hem is overkomen.

Er is geen voorkennis nodig. De bereidheid deel te nemen is voldoende.


2-daagse – maximaal 18 deelnemers

2-daagse: zat. 29 & zon. 30 juni 2024 – € 230 – VOL – aanmelden voor de wachtlijst kan wel

2-daagse: zat. 31 aug & zon. 1 sept 2024 – € 230 – VOL – aanmelden voor de wachtlijst kan wel

2-daagse: zat. 28 & zon. 29 sept 2024 – € 230 – VOL – aanmelden voor de wachtlijst kan wel

2-daagse: zat. 19 & zon. 20 okt 2024 – € 230 – VOL – aanmelden voor de wachtlijst kan wel

2-daagse: zat. 7 & zon. 8 dec 2024 – € 230 – VOL – aanmelden voor de wachtlijst kan wel

Locatie: Epen, dagelijks van 10:00 tot 17:00 uur.


Bij aanmelding voor een dag familie- en systeemopstellingen kun je je wens voor het doen van een opstelling kenbaar maken. Voor een aantal deelnemers kunnen we een opstelling doen. Zowel voor de mensen voor wie we een opstelling doen, alsook voor representanten en toeschouwers geldt dat de workshop voor de meesten als een inspirerende, verhelderende en helende dag wordt ervaren.

Bij aanmelding voor een 2-daagse workshop Familie- en Systeemopstellingen (maximaal 18 deelnemers) is de kans dat je een opstelling krijgt groter dan bij een 1-daagse workshop.

Voor de liefhebber van Een Cursus in Wonderen: In les 137 zegt de Cursus: ‘Wanneer ik genezen word, word ik niet alleen genezen. … Ziekte is isolatie. … Genezing is vrijheid. … En wanneer jij jezelf laat genezen, zie je al degenen om je heen, of die in je denkgeest opkomen, of met wie jij in aanraking komt, of wie geen contact met je schijnen te hebben, samen met jou genezen.’


In onderstaande film krijg je een korte uitleg over familie- & systeemopstellingen.

Deel jouw ervaring

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

55 reacties

 1. Carine Opdenakker

  De 2-daagse workshop familieopstellingen was een spot-on ervaring die me veel heeft geleerd en gebracht. Heldere ordening in een systeem alsook het besef dat het hoog tijd is om onszelf geen verhalen meer te vertellen (om die dan erg genoeg ook nog te geloven) zijn 2 sleutels waar ik nog laaaaang mee vooruit kan. Ik train dit elke dag intensief (dat krijg je na zo’n genadeloze liefdevolle doop van Els in dit werk) en ervaar de rust en de eenvoud van het leven weer een niveau dieper. Zoooo blij mee! Dankjewel Els.

 2. Anita

  Wat een dankbaarheid voel ik. Het was opnieuw een wonderlijke & liefdevolle ervaring. Het maakt me stil en zacht vanbinnen. De 2-daagse workshop Familie- en Systeem Opstellingen mogen volgen bij Els is een groot cadeau aan mezelf. En indirect ook aan mijn dierbaren die in alle vrijheid mogen meetrillen:-). Het warme onthaal, de heerlijke maaltijden, de ruimte die je omarmt en de vriendelijke medewerkers: alles klopt gewoon.