Els Thissen

Els Thissen

Els Thissen

Els Thissen

Mijn werk heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een geïntegreerd geheel. Een Cursus in WonderenAttitudinal Healing en Familie & Systeemopstellingen zijn tot één geheel samengevallen, waarbij het gedachtegoed en de woorden van Een Cursus in Wonderen, als een rode draad, door alle activiteiten heen loopt. In de ontmoeting met deelnemers staat de heelheid van ieder mens en het contact van hart tot hart voorop.

Verder is mandala’s schilderen voor mij een stille reis naar het hart. Kaarten met mandala’s en mandala-schilderijen van mijn hand zijn op deze site te zien en te koop.

Het tijdschrift …van hart tot hart… maakte ik vanaf november 2000 tot en met december 2014, gezamenlijk met anderen, met veel plezier. Vanaf januari 2015 tot eind 2020 heb ik bijgedragen als redactielid aan het MIC-Magazine.

Deel jouw ervaring

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 reacties

 1. Mieke

  De zomerretraite was voor mij weer een zeer waardevolle ervaring en gaf veel verdieping. Het online met elkaar verbonden zijn was voor mij verrassend intens. Ik was nog meer dan de ‘gewone retraite’ bij mezelf en gefocust. En de dagoefeningen die Els meegaf, kon ik nog meer in mijn dagelijkse realiteit [contact familie en partner] toetsen en gebruiken. Hoe zou mijn leven zijn als ik niets kan vergelijken? Als ik toeschouwer ben? Mezelf vrij laat… Een zeer waardevolle opmerking van Els bij het luisteren naar elkaar was voor mij: ‘in de compassie zit de verbinding en ik hoef niets op te lossen’… ‘ik hoef niet elk woord te horen wat de ander zegt om in verbinding te zijn’. Wat me ook zeer zal helpen is de zin die Els noemde ‘ik ben bereid, .. ik weet nu niet hoe en ik ben bereid’. Ik sluit me bij Erna aan; Ik ben dankbaar voor de combinatie van liefde, helderheid en humor waarmee Els de retraite leidde. Dat was helend voor mij.

 2. Ina

  Beste Els,

  Hierbij wil ik je laten weten dat ik zo geniet van de filmpjes op YouTube waarbij je gesprekken hebt met verschillende mensen. Je humor en je liefde vind ik hartverwarmend.

  Lieve groet,

  Ina

 3. José Thiel

  Deze winter heb ik deelgenomen aan het winterretraite. In mijn hotelkamer werd ik midden in de nacht wakker, en ik zag mijzelf staan in de vrouwenlijn: mijn 3 dochters, elk met hun eigen dochter voor hen, stonden vóór mij, dan ik en achter mij al die voormoeders. Wat een feest. Het gaf vreugde en stabiliteit. Eén van mijn dochters is ook geïnteresseerd in dit soort werk. Dus ik stuurde haar een app met dit beeld. Bleek zij ook gewerkt te hebben met de vrouwenlijn, in Mexico, ongeveer tegelijk met mijn “beeld” en ervaring in de lijn. De volgende dag heb ik Els om een fysieke opstelling van dit beeld gevraagd. Wat een vreugde en kracht gaf dat. En het gevoel dat alles oké is als ik op mijn eigen plek sta, zonder oordeel.
  Begin maart lag ik in het ziekenhuis met een dubbele longontsteking. Kon niet slapen ’s nachts. Had het afwisselend heet en ijskoud. Mijn kamergenote was onrustig en ik had heel veel medelijden met mezelf. En opeens stond ik weer in de Krekelstraat, in de lijn. En weer beving mij het gevoel van kracht en vreugde. Het ziekenhuis was niet leuk en het was oké. Dit gaf een extra dimensie aan een fantastische ervaring. Iets dat ik altijd voor mijzelf terug kan halen.