Attitudinal Healing en Een Cursus in Wonderen – Meer leven met minder moeite

Attitudinal Healing en Een Cursus in Wonderen – Meer leven met minder moeite

Attitudinal Healing (AH) geeft handvatten voor het kunnen ervaren van innerlijke vrede, waardoor we beter kunnen omgaan met de tegenslagen in het leven. Een cursus in wonderen (ECIW of De Cursus) is het boek dat eenzelfde doel beoogt: vanuit innerlijke rust soepeler omgaan met de dagelijkse gebeurtenissen. Beide hebben dezelfde krachtige boodschap: genees van alle pijn door te vergeven, kies voor geluk in plaats van gelijk, herken je heelheid en je essentie.

Els Thissen werk al meer dan dertig jaar met zowel de Cursus als Attitudinal Healing. In dit boek laat zij zien hoe wij de lessen van ECIW en AH kunnen gebruiken om onze triggers te temmen en onze egopatronen te doorbreken. Attitudinal Healing kent 12 principes die we onszelf ieder moment van de dag in herinnering kunnen brengen. Ook zijn er 10 richtlijnen voor het werken in groepen. Basale grootheden als oordeelloos luisteren en delen, erop vertrouwen dat iedereen zijn eigen antwoorden kent, vergeven en de onschuld in alle relaties (terug)brengen, komen uitgebreid aan de orde bij de bespreking van de principes van Attitudinal Healing. De vragen, oefeningen, voorbeelden en toelichting op teksten uit ECIW zorgen voor verdieping. Door het gedachtegoed toe te passen leren we contact te maken met een andere attitude van met de dingen omgaan. Die attitude is in liefde en eenheid gegrondvest.

Attitudinal Healing en Een Cursus in Wonderen; meer leven met minder moeite is verschenen op 1 februari 2022.

Kies je voor geluk of kies je voor gelijk?


Deel jouw ervaring

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 reacties

 1. Madhavi Lata Devi Dasi

  Hallo Els,
  Hoe fijn is dit, als je wakker wordt ga na beneden en man lief is nog boven. Een ik stond in de keuken. Een de tv gaat eens aan, ik stond echt heeeeee wat gebeurt er. Ik zocht de afstandsbediening maar die lag erg dat je het moest oppakken een zo de tv aan moest doen. Ik had hé!!!! het ging heel snel uit mijn hooft. Luisteren en accepteren wat er gebeurde wat is dit, prachtig Els het uitleg, ik was daar zelf al aan het ontdekken, maar die uitleg gewoon. Het is in het nu en zijn in nu en, zo als het is van zijn zelf. 🙏🏼 Dankbaar vriendelijke groet Madhavi Lata Dasi

 2. Bep

  Beste Els, ik heb een aantal interviews van jou gevolgd op YouTube.
  Wat kan je goed doorvragen met ‘wat bedoel je precies’. Ik heb genoten
  van je humor en van je uitleg, je uitleg vind ik heel duidelijk! Ik
  leer er veel van! Dankjewel! Je nieuwste boek heb ik gekocht en
  gelezen. Een fijne en heldere uitleg en fijne schrijfstijl om te
  lezen. ECIW is echt ’toepassen’ in mijn dagelijks leven. Meer leven
  met minder moeite ben ik aan het ervaren. Dankbaarheid voor wat is,
  voel ik ook heel sterk. Ik wilde je dit laten weten. Doe ik normaliter
  niet zo snel als ik een boek gelezen heb, maar nu kwam spontaan de
  ingeving: dit ga ik doen, dus bij deze.
  Hartelijke groet van Bep

 3. Frans Kok

  Recensie over het boek van Els Thissen Attitudinal Healing en Een cursus in wonderen; meer leven met minder moeite.

  Ik las “Attitudinal Healing en Een cursus in wonderen; meer leven met minder moeite” en kreeg direct het gevoel: het is eigenlijk een hartenkreet om werkelijk te gaan leven van uit het Hart, vanuit dat wat jij in werkelijkheid bent.
  Ik zou ook kunnen zeggen dat het een kroon is op het werk van Jerry Jampolsky en natuurlijk op het werk van Els zelf, die zo’n kleine dertig jaar vanuit Attitudinal Healing (AH) en Een cursus in wonderen haar inspirerend werk heeft gedaan.
  Dit boek laat ook weer zien hoe bewaarheid wordt hoe Jerry Jampolsky met zijn behoefte na het lezen van de cursus, dat er een eenvoudiger weg moet zijn. Want in de afgelopen jaren zijn er wereldwijd honderden groepen met in totaal duizenden deelnemers bezig geweest om vanuit de Principes van Attitudinal Healing weer in contact te komen met hun innerlijke vrede.
  Daarnaast geeft het boek in zijn opzet duidelijk aan dat er eenduidige relatie is, ofwel een eenheid is met Een cursus in wonderen.
  De opzet van het boek is in principe eenvoudig, zo herkennen we ook Els in haar workshops, namelijk gewoon recht door zee en geen poespas. Zonder veel omhaal elk Principe van AH toelichten en daarna de connectie met de cursus maken via citaten en deze weer verhelderen
  Vanaf Principe 1 tot en met 12, wordt elk principe toegelicht. Dan volgt er een ‘boodschap van het principe’, gevolgd door vragen en een oefening en nog een voorbeeld.
  Iedere keer is er de helderheid, waarin elk principe toegesneden wordt naar de essentie waar het principe, ofwel waar de Cursus voor staat, namelijk het loslaten van je oordelen, je vergissingen te doorzien en vergeving toe te passen, feitelijk is de grote essentie wat aangereikt wordt “kies je voor gelijk of voor je geluk”
  Na het bespreken van de Principes volgen de 10 Richtlijnen voor het werken in de AH groepen, hierin wordt de rol van facilitators extra belicht, vooral om te benadrukken dat ze geen therapeut of leraar zijn. Dat de facilitator, zoals het woord faciliteren al zegt, de gelegenheid aan de deelnemers van een groep geeft, om met elkaar de principes van AH te bespreken en te gaan voelen en uitwisselen over waarmee je nog niet in vrede kan zijn.
  Ik zou het boek door zijn opzet ook een leer- en werkboek kunnen noemen voor alle deelnemers aan de AH groepen, maar eveneens aan de groepen die werken vanuit Een cursus in wonderen.
  Voor mij is het boek echt een aanrader, waarin je stapsgewijs meegenomen wordt in het ontrafelen van al je zelfveroordelingen en projecties naar de wereld.
  Het is een geschenk van Els Thissen aan de wereld en ik raad iedereen aan om dit boek als geschenk aan jezelf of aan een ander, te geven.

  De Rijp 23 maart 2022 – Frans Kok

 4. K

  Hallo Els, ik wil je graag even vertellen hoe blij ik ben met je nieuwe boek. Ik ben op blz 45 en al héél erg enthousiast.
  Ik bewonderde jou al om je heldere, zuivere kijk en recht door zee, vermogen op alles waar ik je over hoor spreken en schrijven. Dit boek geeft ook inzicht in hoe je het in de praktijk kunt brengen en daar hou ik zo van.
  Hartelijk dank.

  Hartegroet
  K